image
 |  2 24 Лютого 2018 | 15:25

В Україні змінили правила реєстрації абонентів зв'язку

Оновлені правила набудуть чинності з осені 2018 року.
Про це 24 лютого 2018 року повідомляє сайт «112 Україна».
В Україні з осені 2018 року набудуть чинності нові правила реєстрації абонентів телекомунікаційних послуг. Користувачі зможуть реєструватися без укладення письмового договору в офісі оператора, повідомляє прес-служба Національної комісії з державного регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).
Представники комісії повідомляють, що нові правила спрощують процедуру реєстрації. З осені абоненти зможуть самостійно вирішувати - укладати їм письмовий договір в офісі оператора чи скористатися електронною реєстрацією. Підтвердити свою особистість абоненти зможуть за допомогою електронного цифрового підпису, BankID або інших засобів електронної ідентифікації особистості, які зможе прийняти оператор під час подавання заяви про реєстрацію в електронній формі.
Зазначене рішення приводить процедуру у відповідність до сучасних вимог, - підкреслили в комісії.

Схвалене рішення набуде чинності через 9 місяців, тобто до кінця 2018 року.
У комісії зазначають, що наразі в Україні до 90% абонентів не мають реєстрації в оператора. Це у свою чергу призводить до поширення шахрайства, пов'язаного з використанням абонентських номерів, і завдає матеріальний збиток як абонентам, так і операторам.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити