image
 |  0 25 Лютого 2018 | 08:50

Збірній РФ через допінг не дозволять пройти під національним прапором на закритті Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) наполіг на відстороненні Олімпійського комітету Росії від участі в зимових Іграх в Пхьончхані.
Про це 25 лютого 2018 року повідомляє сайт «Цензор.НЕТ».
Про це йдеться в заяві організації, опублікованій 25 лютого.
Таким чином, збірна олімпійських атлетів із Росії не зможе пройти під національним прапором на церемонії закриття Олімпіади, яка відбудеться в неділю.
Причиною продовження заборони МОК називаються два виявлених у Пхьончхані випадки порушення антидопінгових правил російськими спортсменами - кьорлінгістом Олександром Крушельницьким і бобслеїсткою Надією Сергєєвою.
Спочатку вважалося, що МОК відновить повноваження Олімпійського комітету Росії, і російські атлети зможуть пройти на закритті Олімпіади під національним прапором, навіть після того, як російського кьорлінгіста Олександра Крушельницького спіймали на допінгу і позбавили через це «бронзи». Але після цього ще одна російська атлетка, бобслеїстка Надія Сергєєва також не пройшла тест на допінг і була дискваліфікована 24 лютого.
Нагадаємо, 6 грудня Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення про те, що російські спортсмени на майбутніх зимових Іграх в південнокорейському Пхьончхані виступатимуть у статусі "олімпійський атлет із Росії". Замість національних гімну і прапора на церемоніях нагородження російських спортсменів будуть використані символи МОК. Підставою для цього стала дискваліфікація Олімпійського комітету Росії (ОКР), на який було покладено відповідальність за антидопінгові порушення, допущені під час Ігор в Сочі.
Утримуватися від будь-якої форми громадської активності, спілкування в соціальних мережах з використанням національного прапора, герба, національних емблем і символів, емблеми Олімпійського комітету Росії, - говорять правила МОК.

При цьому спортсменам і тим, хто їх супроводжує, в олімпійському селі можна вивішувати прапор у спальнях і закритих приміщеннях. Відображення національних елементів всередині неофіційних олімпійських об'єктів можливо з попереднього схвалення МОК.
Заборонена будь-яка форма публічної комерційної, політичної, расової, релігійної пропаганди, зокрема на спортивному одязі, аксесуарах, обладнанні на спортсменах і учасниках Олімпіади.
Заборонено участь в альтернативних церемоніях нагородження.
МОК також зажадав від РФ покрити витрати, пов'язані з діяльністю комісії з розслідування і формування нової антидопінгової структури, в розмірі $15 млн. Ці кошти підуть на роботу Незалежної організації допінг-тестування (ITA).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити