image
 |  0 27 Лютого 2018 | 17:29

На Волині в поваленому дереві знайшли церковні реліквії

У селі Гулівка Ковельського району в корінні поваленого від сильного вітру дерева знайшли євхаристійний набір та антимінс.
Настоятель парафії Почаївської ікони Божої Матері протоієрей Дмитро Андрухів розповів, що церковне начиння знайшов місцевий житель, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату.
До євхаристійного набору входять чаша, дискос (особлива тарілка на підставці), лжиця (ложечка) та копіє (списоподібний ніж). Антимінс – освячений плат із зашитою частинкою мощей когось із святих. Усе це є обов’язковим для звершення Божественної Літургії.
На знайденому антимінсі збереглися два архієрейські підписи. Перший – єпископа Никона (Бессонова), вікарія Волинської єпархії, зроблений 1910 р. Другий належить архієпископові Олексію (Громадському), датований 1935 р.
Усі реліквії були законсервовані у восковому кубі, тому й збереглися неушкодженими. Як вони опинилися під деревом – невідомо. Душпастир припустив, що, можливо, якийсь священик сховав його під час переслідувань Церкви радянською владою.
Зараз євхаристійний набір зберігається в настоятеля, антимінс передано у Волинську православну богословську академію.
У селі на Волині в поваленому дереві знайшли церковні реліквії

У селі на Волині в поваленому дереві знайшли церковні реліквії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити