image
 |  13 28 Лютого 2018 | 17:08

Американці заявили, що Сирія використовує хімічну зброю під протекторатом Росії

Представник від США на конференції з роззброєння у швейцарській Женеві Роберт Вуд 28 лютого заявив, що Росія порушила свої зобов’язання як гаранта знищення запасів хімічної зброї у Сирії і не змогла запобігти використанню цієї зброї урядом президента Сирії Башара аль-Асада, передає Радіо Свобода.
«Росія перебуває на хибному боці історії щодо використання хімічної зброї в Сирії», – сказав Вуд.

Такі коментарі американський посланець на зустрічі зробив незадовго до того, як міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, виступаючи на конференції ООН із роззброєння в Женеві, заявив, що Сирія ліквідувала свої запаси хімічної зброї та поставила їх під міжнародний контроль.
Лавров також звинуватив Сполучені Штати та їхніх союзників в тому, що вони «просто використовують безпідставні звинувачення в застосуванні хімічної зброї Дамаском як інструмент антисирійської геополітичної інженерії».
Посол Сирії в Женеві Хуссам-ад- Дін Аала заявив на конференції, що його уряд «не може використовувати хімічну зброю, тому що її просто немає в його розпорядженні».
Минулого місяця державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія винна у використанні хімічної зброї в Сирії, звинувативши Москву в порушенні угоди з Вашингтоном про виведення хімічної зброї з Сирії в 2013 році.
Сирія підписала угоду із Організацією із заборони хімічної зброї і погодилася знищити оголошені запаси. Але сили Асада неодноразово були звинувачені у використанні забороненої хімічної зброї в конфлікті, в тому числі 25 лютого в повстанському анклаві Східна Гута, неподалік від Дамаска. Москва назвала звіти «фальшивими», попри численні відеозаписи та фотографії ймовірних жертв нападу.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити