image
 |  0 28 Лютого 2018 | 11:59

Іваничівська районна рада проголосувала за використання прапора ОУН

Незважаючи на опір голови фракції БПП «Солідарність» Миколи Холмецького, під час позачергової сесії Іваничівської районної ради, 23 депутати з 25 присутніх проголосували «за» використання революційного прапора ОУН на території Іваничівського району.
З проектом рішення  ознайомив народний обранець Ігор Тимощук, голова фракції ВО «Свобода» у районні раді.
Обговорення даного питання було напруженим і жорстким. Хоч більшість депутатів мали чітку позицію і намір підтримати такий проект рішення, представник БПП «Солідарність» Микола Холмецький висловив протилежні погляди.
«Ідеологія ОУН не може бути єдиною патріотичною ідеологією», - і зазначив, що вивішування такої символіки приведе до роз’єднання українців.

Патріотично налаштовані мешканці району, які були присутні на сесії, різко засудили антинаціональний виступ депутата від пропрезидентської партії, який фактично переказав історію з точки зору комуністичного бачення. Після виступу депутат Холмецький підбіг до присутнього інваліда та вчинив спробу вигнати  його із зали. Цьому завадили інші присутні, які теж розкритикували позицію депутата Холмецького.
До обговорення долучалися й народні обранці з інших політичних сил. Депутат Володимир Томчук, як історик, наголосив, що наша держава століттями зазнає утисків від західного сусіда. Тож використання такої символіки, навіть на місцевому рівні, продемонструє польській владі, що ми не відмовляємося від своєї історії та ідеології.
Не погодився з антиукраїнською позицією Миколи Холмецького і депутат Павло Семенюк. Він наголосив, що роз’єднують українців не символіка, а діюча влада в Києві, яка безсоромно грабує державу і простих людей:
 «Ваш Порошенко більше  роз’єднує українців, ніж прапори!» - виголосив Семенюк.

Традиційно, народні обранці не змогли почути думки голови РДА Лілії Кревської, яка в черговий раз без поважної причини покинула сесійну залу в ході обговорення.
Після вимушеної короткої перерви депутати проголосували за даний проект рішення. До переліку визначних дат, коли вішатимуть червоно-чорний стяг, додали День Збройних сил України.
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити