image
 |  0 28 Лютого 2018 | 15:00

Рятувальники Волині просять бути обачними в період морозів

У період низьких температур значно зростає ризик виникнення пожеж через порушення правил пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням, електричними обігрівачами, газовими приладами. Перегрівання печей на твердому паливі, необережне поводження з вогнем при курінні в ліжку, перевантаження електричної мережі, відсутність металевого листа перед топковим отвором, сушіння речей на електричних камінах та над газовими приладами – ось основні причини пожеж і трагічних випадків цієї зими в області.
Про це інформує Управління ДСНС України у Волинській області.
Суттєвим ризиком для життя і здоров’я є порушення правил безпеки при виході на вкриті льодом водойми. Уже цього року зареєстровано два трагічних випадки загибелі дітей на льоду, ще одному  хлопчику пощастило більше - його врятував з крижаної ополонки 15-річний школяр.
Тому для запобігання нещасним випадкам на вкритих кригою водоймах не відпускайте дітей розважатися на лід без нагляду дорослих. Ступаючи на кригу, не перевіряйте її міцність ногою, а використовуйте палицю. Не можна також стрибати та бігати по тонкому льоду, збиратися великими групами на одному місці. Якщо ж ви все-таки опинилися у крижаній воді, а поряд нікого немає, розставте широко руки, спиною ляжте на край ополонки і перекотіться в напрямку берега. Вирушайте на допомогу людині, яка провалилася під лід, поповзом, використовуйте дошки, палиці, санки, лижі, міцні шарфи або інші предмети, які є під рукою.
Тривале перебування на вулиці може призвести до переохолодження. Звернуть увагу: на території Волинської області функціонують пункти обігріву, адреси їх розташування можна дізнатися в органів місцевої влади, в підрозділах служби «101» та «102». Виходячи на вулицю сильний мороз, подбайте про теплий одяг, шкарпетки та не тісне взуття. Пам’ятайте, що до переохолодження найбільш схильні діти, люди літнього віку та громадяни у стані алкогольного сп’яніння. Не паліть на морозі, не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. Якщо відчуваєте переохолодження, негайно зайдіть до найближчого теплого приміщення – магазину, вокзалу, комунального підприємства, лікарні. Якщо у вас зламалася машина на значній відстані від населеного пункту або в незнайомій місцевості, краще залишатися в ній та викликати допомогу по телефону або чекати іншого автомобіля, оскільки під час сильного вітру вірогідність обмороження зростає.
 
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити