image
 |  0 1 Березня 2018 | 16:11

Каталонія відмовилася підтвердити проголошення незалежності

Парламент Каталонії не став голосувати за підтвердження незалежності 27 жовтня.
Про це 01 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Телеграф» з посиланням на «El Pais».
Парламент Каталонії проголосував за резолюцію, в якій засуджує «незаконне відсторонення» Карлеса Пучдемона з посади глави уряду автономії, проте відмовився підтвердити проголошення незалежності 27 жовтня.
За документ проголосували 68 депутатів, проти були 8.
Партії, що виступають проти незалежності Каталонії, відмовилися голосувати за резолюцію на знак протесту.
У тексті документа міститься схвалення референдуму 1 жовтня 2017 року. Резолюція «стверджує, що вибори 21 грудня підтвердили той факт, що більшість підтримує сили, які виступають за незалежність у формі республіки».
Крім того, депутати закликали уряд Іспанії припинити втручатися в діяльність органів Каталонії і заважати реалізації бажання громадян, вираженого на референдумі.
У той же час, парламент Каталонії не став включати в резолюції поправку партії CUP, по якій новий парламент підтверджує проголошення незалежності Каталонії 27 жовтня.
Напередодні президія парламенту внесла цей пункт до порядку денного. Однак прокуратура пізніше попередила, що в разі голосування за цю поправку на членів президії чекатиме переслідування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити