image
 |  0 1 Березня 2018 | 17:28

У 2017 році ПАТ «Волиньгаз» приєднало до системи газопостачання близько 2400 об’єктів

Приєднано до системи газопостачання 607 приватних будинків, 71 багатоповерхівку та 49 підприємств компобуту. Про це 01 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Інтерфакс-Україна». Відкрито майже 2000 особових рахунків. У порівнянні з 2016 роком, кількість приєднань до газових мереж, зросла майже на 20 %. Минулого року фахівці центрів обслуговування клієнтів «Волиньгазу» прийняли 1100 заяв з подальшою видачею техумов, серед них – 331 на послугу зі стандартного приєднання  і 358 - з нестандартного. Загалом, упродовж п’яти останніх років укладено понад 1700  договорів на приєднання до мереж. Найбільшу кількість приєднань виконано в місті Луцьку та Луцькому районі.
Головною перевагою стандартного чи нестандартного приєднання є те, що споживачеві достатньо подати заяву до центру обслуговування клієнтів, заповнити опитувальний лист укласти договір та оплатити вартість послуги. Клієнтові не потрібно на різних етапах газифікації щоразу ходити по кабінетах для збору підписів та отримання дозволів. Подальший процес пуску газу координується нашими менеджерами, - розповідає директор з капітального будівництва ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.
Нова модель приєднання до газових мереж діє в Україні з 1 січня 2013 року та регламентована Кодексом ГРМ. Вона значно спростила та скоротила строки підключення до мережі, при цьому мінімізувавши часові та матеріальні витрати споживачів. Сьогодні ця послуга доступна всім мешканцям Волинської області, необхідно лише звернутися в центри обслуговування клієнтів. Головними перевагами стандартного приєднання є те, що за умови відсутності зауважень в документації, газорозподільна компанія впродовж 10 робочих днів від дня реєстрації заяви видає замовнику дозвіл, проекти договорів, техумови та відповідні рахунки. Для виконання комплексу робіт зі стандартного приєднання об`єкта чи земельної ділянки законодавство визначило тримісячний строк. Вартість стандартного приєднання регулюється держрегулятором НКРЕКП. З 1 січня 2018 року Постановою від 28.12.2017 р. № 1590 Нацкомісія затвердила граничні рівні плати за стандартне приєднання в розрізі кожного регіону України. Зокрема, для Волинської області, залежно від типорозміру лічильника і місцевості, вартість становить від 10 270 грн до 15 140 (без ПДВ).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити