image
 |  2 2 Березня 2018 | 12:21

Руками «ляшківців» та інших перевертнів Горохівська райрада «провалила» рішення піднімати червоно-чорний прапор

Сьогодні, 2 березня 2018 року, відбулася чергова сесія Горохівської районної ради. Попри очікування національно-патріотичної громадськості краю, районна рада не зуміла ухвалити рішення вивішувати під час пам’ятних дат національно-визвольної боротьби червоно-чорний прапор. Для прийняття такого рішення забракло два голоси. Про це повідомляє власкор ВолиньUA. Проект рішення про використання революційного прапора ОУН на території Горохівщини був внесений на розгляд сесії фракцією ВО «Свобода» в районній раді. Доповідала з цього питання голова фракції ВО «Свобода» в районній раді Валентина Магурчак. На сесії були присутні представники національно-патріотичної громадськості району, ветерани ОУН і УПА, воїни російсько-української війни на Сході України, представники Горохівської районної спілки учасників АТО «Щит», члени ГО «Тризуб» імені Степана Бандери, представники інших молодіжних організацій, інтелігенції, небайдужі громадяни. Проголосувати за таке рішення обранців районної громади закликали член ОУН, легендарна зв’язкова УПА, політв’язень сталінських таборів Тамара Криштальська, учасник російсько-української війни на Сході України, депутат районної ради Андрій Тимчишин, голова Горохівської міської організації ВО «Свобода», депутат районної ради Леонід Кравчук. Утім, для ухвалення відповідного рішення в Горохівській районній раді забракло голосів. «За» таке рішення проголосувало 19 депутатів із 40 обраних до складу районної ради. 10 присутніх у сесійній залі депутатів таке рішення не підтримали. Серед тих, хто утримався, – заступник голови Горохівської районної ради, висуванець Радикальної партії Ляшка Віталій Клемба. Нижче подаємо список депутатів, які не проголосували за підняття прапора національно-визвольної боротьби українського народу:
  1. Віталій Клемба – Радикальна партія Ляшка.
  2. Людмила Корсун – Радикальна партія Ляшка.
  3. Юрій Обишук – Радикальна партія Ляшка.
  4. Андрій Філат – Радикальна партія Ляшка.
  5. Ганна Форманюк – Радикальна партія Ляшка.
  6. Микола Крисюк – Аграрна партія України.
  7. Михайло Стецюк – Аграрна партія України.
  8. Аркадій Шостак – Аграрна партія України.
  9. Оксана Камоцька – Українське об'єднання патріотів «УКРОП».
  10. Володимир Линчук – БПП «Солідарність».
Таким чином, депутати від Радикальної партії Олега Ляшка виявилися єдиною фракцією, депутати якої не шанують стягу боротьби українського народу і не підтримали такого рішення в повному складі. Компанію їм склали також окремі висуванці від Аграрної партії, УКРОПу та БПП «Солідарність».
«Під час сесії з вуст нашого земляка, учасника московсько-української війни, ветерана-добровольця Петра Бабія прозвучали риторичне запитання: «А ви задумувалися, яким стане синьо-жовтій прапор, окроплений нашою кров’ю?». Але навіть ці слова не зачепили совісті тих депутатів-перевертнів, які утрималися. Воістину правду казав колись Симон Петлюра: «Не так страшні московські воші, як українські гниди!», – прокоментувала результати голосування голова Горохівської районної організації ВО «Свобода», голова свободівської фракції в районній раді Валентина Магурчак.
Нагадаємо, що вчора, 1 березня 2018 року, рішення вивішувати червоно-чорний прапор ухвалила Володимир-Волинська районна рада – вже 12-а місцева рада Волині, які в такий спосіб гідно відреагували на так званий «антибандерівський» закон поляків. Цікаво, що 20 лютого 2018 року депутати Горохівської міської ради практично одноголосно ухвалили рішення вивішувати в місті у дні національних свят червоно-чорний прапор боротьби українського народу. Єдиним депутатом, який утримався від голосування в Горохівській міській раді, був рідний брат Віталія Клемби – Анатолій Клемба.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити