image
 |  2 3 Березня 2018 | 16:05

Майже половину бюджетних надходжень від аграріїв Волині забезпечують 10 виробників

На Волині у 2017 році до Зведеного бюджету 220 представників аграрного сектору - платників ПДВ спрямували 401,5 мільйона гривень податкових платежів.
Про це 03 беpезня 2018 року повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.
Майже половину надходжень - 46,6 відсотка, сплачено десятьма сільськогосподарськими товаровиробниками.
Про це в ході зустрічі з волинськими аграріями повідомила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.
Враховуючи той факт, що саме аграрний сектор займає особливе місце в економічній структурі Волині, створенню належних умов для діяльності сільськогосподарських товаровиробників усіма гілками влади приділяється максимум уваги. Більшість проблемних питань в роботі Системи моніторингу оцінки ризиків, які викликали обґрунтовані зауваження товаровиробники, вирішено. Так, з жовтня 2017 року спрощено процедуру розблокування податкових накладних. Станом на кінець 2017 року єдиною умовою розблокування цих накладних є підтвердження наявності земельних ділянок від 200 га. Даний механізм зберігається в проекті наказу Міністерства фінансів України, який вступить у дію з 1 квітня 2018 року, - звернула увагу учасників зустрічі Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що саме сільськогосподарські товаровиробники створюють робочі місця у сільській місцевості.
Наприклад, на Волині аграрії – платники ПДВ у минулому році сплатили до бюджету 146,8 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Тобто, працівники цих сільськогосподарських товаровиробників отримали гідну легальну зарплату, відповідно – соціальні гарантії від держави. Перспективність нашого аграрного виробництва на європейських ринках очевидна. Тому волинські сільськогосподарські товаровиробники можуть впевнено планувати нові бізнес-проекти. ДФС завжди залишатиметься надійним партнером, що надаватиме якісні послуги, - наголосила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Довідково: на Волині в умовах спрощеної системи працює 536 сільськогосподарських товаровиробників. 220 представників аграрного сектору є платникам податку на додану вартість. В Реєстрі отримувачів бюджетної дотації перебуває 107 с/г виробників.
Найбільшими платниками до бюджету є ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», ТзОВ «П’ятидні», ТОВ «Волинь Нова», ПОСП ім. Шевченка, ТзОВ «Агідель», сільськогосподарське приватне підприємство «Рать», ТзОВ «Городище», ТОВ «Агросвіт-Волинь», ТзОВ «Прогрес», ТзОВ «Віра- 1».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити