image
 |  0 3 Березня 2018 | 13:10

Волкер заявив, що створені Росією «ДНР» та «ЛНР» мають бути ліквідованими

За словами спецпредставника Держдепартаменту США, ці утворення були створені Росією, щоб замаскувати її роль та зміцнити триваючий конфлікт на Донбасі.
Про це 03 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Тиждень».
Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що створені Росією окупаційні утворення «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі мають бути ліквідованими, оскільки не відповідають Конституції України.
Про це він заявив під час панельної дискусії в аналітичному центрі Hudson Institute, яка транслювалася на сайті установи.
Так звані «Луганська народна республіка» і «Донецька народна республіка» є утвореннями, які створені Росією з метою породження на місці політичної реальності задля того, щоб допомогти замаскувати роль РФ та зміцнити триваючий конфлікт, і вони повинні бути ліквідованими, - сказав Волкер.

«Не існує місця для них в українському конституційному устрої. Мінські угоди спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, і ці утворення мають зникнути», - наголосив спецпредставник США.
Нагадаємо, 23 січня Курт Волкер прибув до України. Згодом, 24 січня спеціальний представник Державного департаменту США по Україні обговорив із секретарем Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олександром Турчиновом закон про деокупацію Донбасу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити