image
 |  2 4 Березня 2018 | 18:12

Поліція розкрила напади на офіс спілки угорців України: є затримані

Поліція обіцяє чітко та безкомпромісно реагувати на прояви екстремізму.
Про це 04 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Главком».
Національна поліція розкрила обидва напади на товариство угорської культури в Ужгороді. Загалом 5 осіб затримано, імовірний організатор-іноземець перебуває у розшуку. Про це повідомив голова відомства Сергій Князєв.
Щойно оперативники затримали трьох осіб, причетних до нападу на товариство угорської культури 27 лютого. Одного з них затримали у Черкасах, ще двох – у Кропивницькому. Також встановлено можливого керівника таких нападів, його оголошено у розшук, - написав високопосадовець у Facebook.

За його словами, напередодні закарпатські поліцейські встановили громадян Польщі, причетних до підпалу центру 4 лютого. Саме цих двох осіб наші польські колеги затримали у Варшаві, пояснив Князєв. Суд Польщі обрав їм запобіжний захід у виді 90 діб тримання під вартою. Зараз при підтримці генеральної прокуратури вирішуємо питання щодо допиту затриманих.
На будь-які прояви екстремізму поліція буде реагувати чітко та безкомпромісно, - запевнив керівник поліції.

Нагадаємо, 4 лютого в Ужгороді кинули коктейль Молотова в будинок Закарпатської спілки угорців. У Закарпатській ОДА повідомили, що угорське товариство в Ужгороді підпалили екстремісти з Польщі.
26 лютого повідомлялося, що у будівлі офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді знову сталася пожежа. Пізніше було оприлюденно відео вибуху.
27 лютого стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало громадян країни, підозрюваних у підпалі будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС в Україні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити