image
 |  5 4 Березня 2018 | 18:42

Помічаю, що почерк сьогоднішньої Росії і почерк сьогоднішньої України іноді один і той самий – радянський, - Ахеджакова

Знімання російських артистів в окупованому Криму «ні про що не свідчать», уважає актриса з РФ Лія Ахеджакова.
Про це 04 беpезня 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН».
Заборона в'їзду в Україну для російських артистів, які відвідували анексований Крим, є «неправильним» заходом із боку Києва. Таку думку в інтерв'ю «Крим.Реалії ТБ» висловила російська актриса Лія Ахеджакова.
Те, що людина знімається у Криму, ні про що не свідчить, – уважає вона.

Актриса порівняла водночас Росію та Україну.
Я, ви знаєте, помічаю, що почерк сьогоднішньої Росії і почерк сьогоднішньої України іноді один і той самий – радянський. Я помічаю це. І на Майдані не цього хотіли хлопці, і життя свої ці хлопці з Небесної сотні віддали не за це, – сказала Ахеджакова.

У липні 2016 року вона розповіла, що у Криму для неї «все рідне», але їхати туди їй «ніяково».
Це як, наприклад, мої дачні сусіди, у них якісь неприємності, хвора дитина, тихенько в цей час взяти і забрати в них одну кімнату і сказати, що раніше в цій кімнаті мій дідусь жив, – пояснила актриса.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.
За українським законодавством, відвідування окупованого Росією Криму легальним способом можливе лише з території України через контрольні пункти «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар» у Херсонській області, і тільки з дозволу української влади.
У листопаді 2016 року Служба безпеки на запит депутата від Блоку Петра Порошенка Ольги Червакової повідомляла, що внесла до списку персон нон ґрата 140 російських культурних діячів і представників шоу-бізнесу.
У березні 2017 року переможниці російського відбору на «Євробачення 2017» Юлії Самойловій заборонили в'їзд в Україну строком на три роки через виступ в анексованому Криму.
Протягом останнього часу в Україну не пустили деяких російських артистів. Серед них, зокрема, Олена Яковлєва і Федір Добронравов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити