image
 |  2 4 Березня 2018 | 15:45

У Луцьку говорили про лізинг для бізнесу

Сучасний світ вимагає більш ефективних методів ведення бізнесу.
Про це 04 беpезня 2018 року повідомили організатори.
Для того, щоб організувати будь-яке виробництво товарів, надання послуг, виконання робіт або розширити масштаби вже розпочатої справи потрібні певні витрати. Дістати у своє розпорядження нові робочі машини, обладнання можна двома способами - придбати чи взяти в оренду. Придбання тих чи інших потужностей можливе тільки тоді, коли покупець має достатні власні кошти або отримає довгостроковий кредит у банку. Більшість суб'єктів підприємницької діяльності в Україні не можуть ні виділити кошти для інвестицій, ні взяти в кредит, бо не спроможні забезпечити його заставою, а за інших умов банки кредитів не надають. Тому, одним із найбільш ефективним і гнучким інструментом для підприємців у вирішенні таких питань може бути лізинг.
Лізинг надає реальну можливість бізнесу, особливо малому та середньому, оновлювати свої основні фонди, підвищувати конкурентоспроможність продукції, що випускається, знижувати податкові і оперативні витрати.
Про це говорили фахові експерти проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» під час тренінгу для представників малого та середнього бізнесу: «Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта», який відбувся у м. Луцьк 27 лютого за підтримки  ВГО «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України».
Даний тренінг зосереджений саме на практичних інструментах та прикладах залучення коштів для розвитку бізнесу малих та середніх підприємств, а тому був корисним тим, кого цікавить наступне:
Як оптимізувати грошові потоки та отримати обладнання для збільшення прибутку.
Як отримати податковий кредит на 100% вартості при сплаті лише авансу?
Що є вигідною альтернативою банківському кредиту?
Новий інструмент фінансування, яким користуються 43% малого та середнього бізнесу в Європейському Союзі.
Як отримати обладнання та мати привабливий баланс для банків?
Як зазначив у своєму вітальному слові заступник начальника управління АПР Волинської ОДА, начальник відділу рослинництва Книш Олександр Сергійович лізинг може стати одним з ключових чинників, які дадуть поштовх розвитку галузі сільського господарства як у Волинській області так і в Україні в цілому. Адже завдяки використання новітнього обладнання взятого в лізинг можливо виробляти продукт з вищою доданою вартістю та залишати більше коштів в українських селах.
Учасників також цікавила можливість користування лізинговими програмами дрібними фермерами та ОСГ.  Звертали увагу і на державну програму підтримку малого та середнього бізнесу на селі за рахунок компенсації техніки вітчизняного виробництва, яка в цьому році має дати можливість виробникам оновити свій парк сільськогосподарської техніки. Експерт проекту  USAID Іван Вишневський завірив, що положення цієї програми невдовзі будуть адаптовані і до лізингових програм.
Завдяки тренеру-консультанту Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Олені Сухенко, яка має багаторічний досвід консалтингу в сфері фінансів, оцінки ризиків, кредитування та лізингу тренінг був побудований на практичних прикладах роботи з лізингом.
В рамках даного заходу було також надано інформацію про можливості лізингу для представників існуючих об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та тих, які тільки планують об’єднання. Вони можуть скористатись лізингом при модернізації житлово-комунального господарства, освітлення територій та інше.
Заступник директора компанії «Кліома-Сервіс» - Олена Клімчук, яка спеціалізується на вирощуванні саджанців ягідних культур зазначила, що відкрила для себе нові можливості залучення коштів для подальшого розвитку бізнесу, зокрема закупівлі необхідного обладнання для краплинного зрошення та пластикових тунелів.
Загалом учасники висловили позитивні відгуки про тренінг, відмітили високий професіоналізм тренерів та хорошу організацію заходу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити