image
 |  4 4 Березня 2018 | 12:15

У Люблинці говорили про самоорганізацію в системному розвитку громад

Децентралізація, об’єднання у громади, відокремлений бюджет, нові можливості та виклики - все це диктує необхідність як громаді так і кожному мешканцю окремо ставати рушієм для системного розвитку території.
Про це 04 беpезня 2018 року повідомили у ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення».
Необхідність є, але для якісного втілення, крім амбіцій необхідні додаткові знання. Тому 28 лютого 2018 року у Люблинці відбувся семінар на тему: «Роль та можливості участі самоорганізованої громадськості у послідовному та системному розвитку об’єднаних територіальних громад».
Спікер заходу - експерт Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії, Петро Лавринюк, акцентує на необхідності брати на себе відповідальність та діяти вже сьогодні: «Ніхто крім Вас про Вас не думатиме! І чим раніше Ви це зрозумієте, тим швидше почнуться позитивні зміни».
Учасники семінару визначили і представили питання, які, на їх думку, слід вирішувати першочергово. «Зараз важливо є самоорганізація і співпраця з радою» - продовжує спікер. Петро Лавринюк представив можливі варіанти рішень та перспективи подальшої роботи сільських комітетів в умовах ОТГ. Говорили, як створити та започаткувати ефективну діяльність сільського комітету та які місцеві програми можуть стати основою участі мешканців у вирішенні нагальних проблем селища.
Не дарма мова йде про необхідність розпочати роботу саме зараз. Оскільки на будь-які стартами необхідні кошти. Одним з варіантів може стати програма підтримки місцевих ініціатив для мешканців ОТГ. Програма надасть можливість на умовах співфінансування влади та громади, працювати над розвитком територій та вирішенням нагальних проблем.
Семінар відбуватиметься в межах реалізації проекту «Громадська участь як основа системного розвитку громад», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки ПРООН.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити