image
 |  2 5 Березня 2018 | 15:44

У Ківерцівському районі – знову крадіжки дубів (ФОТО)

Учора вночі на Ківерцівщині виявили ще одну самовільну рубку дубів.
Про це 05 беpезня 2018 року повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.
Виявили факт і затримали лісопорушника працівники лісової охорони ДП «Ківерцівське ЛГ» спільно з групою оперативного реагування учора, 4 березня, близько півночі.
Самовільну рубку здійснено у Тростянецькому лісництві. Зловмисники зрізали 4 дуби. Збитки, завдані державі, становлять 63 тис. грн. При спробі вивезення було затримано одну особу. З його слів, самовільну порубку вчинила група з 4 людей, особи яких встановлює поліція. Затриманий – житель с. Ситниця Маневицького р-ну.
Тривають слідчі дії.
Учора пізно ввечері у Ківерцівському р-ні було виявлено ще одну спробу крадіжки дубів (ми сьогодні вже повідомляли про те, що подібний факт мав місце вночі у Тростянецькому лісництві). Крадіжку цінної деревини виявили працівники лісової охорони та групи оперативного реагування ДП «Цуманське ЛГ».
Самовільну рубку зловмисники скоїли у Мощаницькому лісництві. У цьому випадку завдано збитків на майже 50 тис. грн.
Обидві ситуації дуже схожі між собою.
Затримати вдалося одного лісопорушника – який був із конем та підводою.  Очевидно, що на місці працювала група осіб. Що й підтвердив затриманий.
За цим фактом також проводяться слідчі дії та встановлюються особи всіх причетних.
Неодноразові випадки, виявлені лісовою охороною, вказують на те, що на Волині працюють організовані групи осіб, які заробляють на продажі нелегальної деревини. Лише спільними зусиллями лісової охорони та поліції подібне вдасться припинити.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити