image
 |  0 7 Березня 2018 | 10:36

«Богдан» за два роки отримав 26 мільйонів на тендерах для АТО

Протягом 2016-2017 років офіційний дистриб’ютор китайської продукції Great Wall «Богдан-Індустрія» підписала тендерні контракти на 26,1 мільйон гривень для постачання техніки в зону АТО.
Про це 07 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Економічна правда».
Про це повідомив Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, посилаючись на аналіз відкритих закупівель, при якому не враховувалися засекречені контракти.
За відсутності конкурентів протягом серпня-вересня минулого року ТОВ «Богдан Індустрія» отримало два контракти від Національної гвардії.
Перший контракт на 2,78 млн гривень за постачання 6-и позашляховиків Great Wall Haval H3.
Другий контракт на 9,32 млн гривень за постачання 15 вантажних автомобілів, модель яких не зазначена.
У 2016 році фірма отримала ще три контракти від Нацгвардії: контракт на 8 млн гривень за постачання 14 пікапів Great Wall Wingle 5; контракт на 2,5 млн гривень за постачання 5-и позашляховиків Great Wall Haval H3 та контракт на 2,9 млн гривень за шість авто, модель яких не зазначена.
Всі три угоди підписані без конкурсу після так званої переговрної процедури, яку провели в короткі строки через АТО.
Ще один контракт на постачання двигунів на 640 тис гривень «Богдан» отримав від державної компанії «Артем» з  концерну «Укроборонпром».
ТОВ «Богдан Індустрія» входить до корпорації «Богдан Моторс».
Бенефіціаром корпорації «Богдан Моторс» є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за оборонно-промисловий комплекс.
Раніше його бізнес-партнером в корпорації був президент Петро Порошенко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити