image
 |  0 7 Березня 2018 | 19:01

Луцьк взяв участь у селекторній нараді щодо стану виконання урядової програми «Доступні ліки»

6 березня 2018 року під керівництвом віце - прем’єр - міністра України Павла Розенка відбулася селекторна нарада щодо стану забезпечення урядової програми «Доступні ліки» та стану проведення вакцинації населення.
Про це 07 беpезня 2018 року повідомили в Управлінні охорони здоров’я Луцької міської ради.
У нараді взяли участь виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт та начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Якимчук.
Віце-прем’єр-міністр України на селекторній нараді доручив органам місцевої влади розробити механізми розповсюдження урядової програми «Доступні ліки» до найвіддаленіших населених пунктів України.
Кабінет Міністрів України вчасно і в повному обсязі відшкодовує кошти, необхідні для реалізації програми «Доступні ліки».
Жодних затримок по розрахунках з аптеками немає. Всі необхідні кошти, а це близько 1 млрд. грн. , на 2018 рік для виконання цієї програми у Державному бюджеті Урядом забезпечені,- зазначив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун детально поінформувала про хід виконання Урядової програми «Доступні ліки» та ситуації щодо проведення вакцинації в Україні.
Голова Держказначейства Тетяна Слюз на селекторній нараді повідомила про необхідність дотримання всіх чинних вимог щодо виконання цієї важливої програми.
Щодо планової вакцинації населення Павло Розенко підкреслив, що у 2018 році всі області будуть забезпечені вакцинами КПК (від кору, паротиту та краснухи) в повному обсязі.
На сьогодні залишок вакцин по всій Україні з попередніх поставок становить 195 тисяч доз і 220 тисяч доз вакцин КПК прибули в Україну наприкінці лютого і зараз активно розвозяться по регіонах. Таким чином, ми забезпечимо області вакциною у повному обсязі, - зазначив він.
Безумовно, протягом року ми виконаємо всі зобов’язання щодо поставок вакцин згідно з графіком,- підкреслив Павло Розенко, наголосивши на необхідності посилювати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації.

Відповідно до наказу УОЗ ОДА від 05.03.2018 №96-од «Про забезпечення імунобіологічними препаратами» комунальні лікувально-профілактичні заклади отримали 1850 доз вакцини для профілактики кору, паротиту та краснухи «ПРІОРИКС» та наказу від 05.03.2018 №97-од «Про забезпечення імунологічними препаратами» - 1380 доз вакцини для профілактики поліомієліту (інактивована) «ІМОВАКС ПОЛІО». Запрошуємо батьків діти яких потребують відповідних щеплень звернутися у комунальні лікувально-профілактичні заклади.
Додатково: За програмою «Доступні ліки» держава у 2017 році відшкодувала 3515,6 тис. грн. вартість призначених лікарем препаратів від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу, що позитивно вплинула на зменшення рівня захворюваності та  ускладнень вищевказаних категорій хвороб.
На реалізацію програми для комунальних закладів міста на 2018 рік  державою виділено 3487,4 тис. грн. Ці кошти розподілені між центрами первинної медико-санітарної допомоги та дитячою поліклінікою (КЗ «ЛЦПМСД» – 738,3 тис. грн., КЗ «ЛЦПМСД №1» – 699,5 тис. грн., КЗ «ЛЦПМСД №2» – 1525,4 тис. грн., КЗ «ЛЦПМСД №3» – 507,9 тис. грн., КЗ «ЛМДП» – 16,3 тис. грн.). Крім того, у 2018 році передбачають розширити перелік лікарських засобів та груп захворювань.
Лікарі наголошують, що реімбурсація починається не з аптеки, а з візиту до лікаря. Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.
15-16 січня 2018 року між комунальними закладами та фармацевтичними фірмами були укладені договори про відшкодування витрат, понесених у зв’язку з відпуском лікарських засобів, вартість яких повністю чи частково відшкодовується.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити