image
 |  0 7 Березня 2018 | 16:12

Протест: тернопільські АТОвці віддали нагороди від президента (ФОТО, ВІДЕО)

Нагороди від президента вирішили віддати тернопільські добровольці, громадські активісти після подій під Верховною Радою 3 березня.
Про це 07 беpезня 2018 року повідомляє сайт «20minut.ua».
Мирну акцію у обладміністрації вони провели у середу, 7 березня. Таким чином вони виражають підтримку тим бійцям, які постраждали під час розгону наметового містечка у Києві.
[embed]https://youtu.be/W205_45WS9A[/embed]
Наших захисників, які чотири роки обороняли нашурідну землю, жорстоко побили, кинули на коліна, заставляли їсти сніг, просякнутий кров'ю, - каже керівник волонтерської групи «Схід та Захід єдині назавжди» Василь Конько. - Тому ми - бійці, добровольці, громадські активісти вирішили здати свої нагороди від гаранта його представнику в Тернопільській області голові ОДА Степану Барні.

Як каже голова тернопільської міської організації ветеранів АТО Дмитро Гайтко, уже вкотре людей побили невідомі працівники поліції, які були в балаклавах, без жетонів, нумерації на шоломах.
Тобто це організоване озброєне злочинне угрупування, яке порушує Закони України, - каже пан Гайтко. - Якщо міністр і гарант ніяк на це не реагують, то ми протестуємо таким чином - здаємо всі нагороди з підписом нашого гаранта Конституції. Він не гарантує захисту Конституції, дозволяє злочини проти тих, хто не словом, а ділом захищає її.

На запитання, чому АТОвці чекали чотири дні на те, щоб провести таку акцію, Василь Конько відповів, що хтось був в зоні АТО, когось 6 березня відправляли туди. Інформацію про мирну акцію, під час якої віддаватимуть нагороди від президента, розмістили у соцмережах. Долучитись міг кожен.
І ми всі - громадські організації, добровольці, бійці АТО вирішили, що 7 березня Тернопільщина має бути першою і показати всій Україні, що ми не залишимо це просто так і віддаємо свої нагороди, - зазначив Василь Конько.

Прийшов віддати свої нагороди і боєць, який постраждав під час розгону у наметового містечка під Верховною Радою. Олег Іванійчук - майданівець, учасник АТО - доброволець з весни 2014-ого року. Близько 30-ти років відслужив у правоохоронних органах, майор.
[embed]https://youtu.be/JG6UEQeYDJg[/embed]
Казали, що під Верховоною радою були бомжі, алкоголіки, - каже чоловік і розстібаючи пальто показує поліцейську форму з десятком нагород. - Ці нагороди я заслужив за 28 років вислуги в поліції. Коли почався Майдан і я побачив усе це побиття «Беркутом», 1 грудня 2013-ого року грудня поїхав в Київ. І там залишився. Повернувся з Майдану 21 березня 2014-ого року. Коли почалась війна - пішов добровольцем.

Очільника ОДА Степана Барни на місці не було, нагороди від протестувальників приймав заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик.

Ми, як виконавчий орган влади, зацікавлені в тому, щоб усі події в Україні відбувались в правовому полі, - каже пан Юрик. - Наступного тижня буде сесія Тернопільської обласної ради стосовно подій, які були 3 березня.

[embed]https://youtu.be/A83BapNONjk[/embed]
Під час сесії формуватимуть звернення до керівництва, до силового блоку, щоб розібрались в тому конфлікті.
На скільки я знаю, то генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо неправомірної дії силовиків під час розгону мітингувальників під Верховною радою, - каже Юрій Юрик. - Щодо нагород, то нам шкода, що їх повертають. Бо ці люди заслужили їх боротьбою на війні. До слова, свої нагороди передали і ті бійці та волонтери, які зараз на фронті та на лікуванні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити