image
 |  2 10 Березня 2018 | 15:07

Стали відомі найчастіші причини відмови українцям у перетині кордону

За 9 місяців дії безвізового режиму його перевагами скористалися  500 тисяч українців, в  цілому система функціонує нормально, а кількість непропусків та неповернень українців незначна. Такою інформацією поділився  директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.
Про це пише НАРОДНА ПРАВДА.
“Близько півмільйона українців скористалися безвізовим режимом і побачили його переваги. Проблем з виїздом та в’їздом для громадян України зафіксовано небагато і вони не викликають ніяких нарікань і  побоювань з боку наших європейських партнерів”, – розповів чиновник.

 Як зазначив Погорельцев, найчастіше проблемами для українців при перетині кордону були саме технічні недоліки.  До таких фахівці віднесли непідтвердження вказаної мети перебування за кордоном, недостатнє фінансове покриття, перевищена норма дозволених днів перебування (90 днів зі 180), а також винесена раніше заборона на в’їзд якимось конкретним особам.


Українці після вступу в силу безвізового режиму Європейського Союзу з Україною почали відкривати для себе нові країни. На даний момент найпопулярнішою державою серед українців є Італія. У трійці лідерів також опинилися Польща і Німеччина, а Угорщина та Іспанія замкнули топ-5 найулюбленіших напрямків серед українців.


Зараз для поїздки до країн Євросоюзу українцям достатньо мати біометричний паспорт, зворотній квиток і документи, які підтверджують мету поїздки, строки перебування та місце проживання. З 2020 року для в’їзду до ЄС необхідно буде пройти попередню авторизацію в системі ETIAS.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити