image
 |  0 10 Березня 2018 | 17:44

Україна посіла 59 місце у рейтингу талантів, скотившись на 10 сходинок


Аналітична та консалтингова компанія IMD World Competitive Center оприлюднила дослідження про розподіл талантів у світі і відповідно конкурентність країн, повідомляє AIN.UA
Світовий рейтинг талантів IMD ґрунтується на показниках діяльності країн за трьома основними категоріями: інвестиції та розвиток ринку праці, можливості працевлаштування та підготовка кадрів. Ці три категорії демонструють, наскільки ефективні країни в різних галузях: освіта, навчання на робочому місці, мовні навички, вартість і якість життя, зарплати, податкові ставки тощо.
Лідирують країни Північної і Західної Європи: Австрія, Фінляндія, Нідерланди, Норвегія, Німеччина, Швеція, Люксембург.
Щодо України, то вона знаходиться в самісінькому хвості за майже всіма пунктами.
У загальному заліку конкурентності країн за талантами наша країна посіла 59 місце в рейтингу з 63 країн. При цьому за рік позиції України лише погіршилися, йдеться в дослідженні.
У порівнянні з минулим роком, Україна погіршила свій результат у загальному заліку на 10 позицій – раніше вона займала 49 місце в рейтингу.
Сильніше просів тільки Казахстан (44 місце в рейтингу) – відразу на 14 позицій. Також -10 в загальному заліку у Філіппін (55 місце). Решта країн або втрачають позиції повільніше, або поступово покращують їх.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити