image
 |  0 11 Березня 2018 | 15:55

У Вільнюсі 5 країн підписали листа проти газопроводу «Північний потік – 2»

У листі пишеться, що енергетична безпека ставновить ключовий компонент об’єднаної і процвітаючої Європи.
Про це 11 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Газопровід «Північний потік – 2» спрямований на енергетичне узалежнення держав Європейського Союзу від Росії, - читаємо у листі, спрямованому до голів парламентів європейських країн.

У Вільнюсі такий лист підписали керівники парламентів Польщі, Литви і Латвії. Україна і Молдова підписали його раніше.
Завдяки тому, що цей документ підписала група країн, а не окремі держави, такий голос більш чутний, - сказав журналістам спікер Сейму Марек Кухцінський.
Один принцип – загальне занепокоєння про безпеку усіх країн Європейського Союзу, а також країн, що знаходяться у східній її частині. Ми хочемо співпрацювати з усіма, але хочемо також, аби шанували і турботу про безпеку громадян наших балтійських країн і Польщі. Ми всі разом підтримуємо Україну, яка у ці дні веде тяжку боротьбу за свою Незалежність.

Як наголошує Марек Кухцінський, інша справа – це принцип солідарності і співпраці рівних з рівними, вільних з вільними, - це ж бо фундамент Європейського Союзу.
У листі пишеться, що енергетична безпека становить ключовий компонент об’єднаної і процвітаючої Європи. На думку авторів листа, незважаючи на те, що газопровід «Північний потік – 2» представляють як комерційний проект, він, так насправді, є інструментом політики російської держави.
Польща, Литва, Україна, Латвія і Молдова закликали європейські країни гарантувати, що експлуатація газопроводу «Північний потік – 2» проходитиме згідно з євросоюзними правилами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити