image
 |  2 12 Березня 2018 | 06:59

Поляки пробудили в нас історичну пам'ять, – Олександр Пирожик у Сагрині (ВІДЕО)

«Ми сьогодні згадуємо тих невинно убієнних жертв, які покояться в цій землі. Але не тільки них. Ми пам'ятаємо, хто став винуватцем цієї трагедії. Волинь про це пам'ятає і пам'ятатиме завжди…» Про це заявив під час пам'ятних заходів 10 березня 2018 року у спаленому польською Армією Крайовою українському селі Сагринь на Грубешівщині Республіки Польща перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.
«Останні події та заяви польського політикуму змушують нас повернутися в глибини пам'яті і розібратися нарешті з тими сторінками, які довгий час замовчувала совєцька, московська офіційна історія, ідеологія, історіографія. Поляки пробудили в нас цю історичну пам'ять. І сьогодні ми згадуємо не лише жертв. Сьогодні ми пам'ятаємо, хто став винуватцем цієї трагедії. Волинь про це пам'ятає і пам'ятатиме завжди», – наголосив Олександр Пирожик.
Олександр Пирожик також підкреслив, що пам'ятник у Сагрині споруджений зусиллями Волинської громади та висловив очікування, що він таки буде відкритий на рівні президентів обох сусідніх держав. У заходах брала участь чисельна делегація з Волині за участю представників обласної ради, обласної державної адміністрації, культурно-просвітницького товариства «Холмщина», товариства «Просвіта», Братства ветеранів ОУН-УПА імені Клима Савура, Волинської ветеранської спілки політв'язнів і репресованих, Українського інституту національної пам'яті. Заходи також відвідали заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар, екс-міністр МЗС, нині Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця, Генеральний Консул України в Любліні Василь Павлюк. Нагадаємо, що під час пам'ятних заходів у Сагрині 10 березня 2018 року польські шовіністи вдавалися до провокацій проти волинян, намагаючись звинувати їх у порушенні нещодавно прийнятого в Польщі «антибандерівського» закону. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=H0uPxmLjoLo[/embed]

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити