image
 |  2 12 Березня 2018 | 18:00

«UA: Суспільне мовлення» запустило сайт із безкоштовною класичною музикою

На сайті є твори як українських класиків, так й іноземних композиторів.
Про це 12 беpезня 2018 року повідомляє сайт «ZAXID.NET».
«UA: Суспільне мовлення» запустило музичний проект «UA: КЛАСИЧНА МУЗИКА» – сайт, який містить 125 аудіозаписів класичних композиторів. Композиції з фонду мовника викладені в безкоштовному доступі за адресою https://classical.suspilne.media.
На сайті завантажені твори Леонтовича, Скорика, Лисенка, Дебюсі, Баха, Шопена, Моцарта, Штрауса, Вівальді, Бізе, Гріга, Офенбаха, Верді, Вагнера, Брамса, Мусоргського, Рахманінова, Римського-Корсакова, Бетховена, Чайковського, Шостаковича, Хачатуряна та багатьох інших композиторів.
Як повідомляє сайт «UA: Суспільне мовлення», всі композиції записані у різні роки різними виконавцями та оцифровані в єдину базу. Для зручності поруч із кожним треком доступна інформація з деталями про оркестр або музиканта.
Серед виконавців – такі провідні українські колективи, як Національний заслужений академічний український народний хор ім. Г. Верьовки, Академічний хор імені П. Майбороди, Державний заслужений симфонічний оркестр України та інші.
Це просто класика. Із фондів Суспільного мовника. Раніше ці записи зберігались на полицях архівів. Інколи їх діставали, щоб транслювати по радіо. А тепер їх може слухати кожен у зручний час і в будь-якому місці. Вічна класика і золотий фонд Українського радіо не зазвучать по-новому від того, що вони стали цифровими. Але ось UA: КЛАСИЧНА МУЗИКА у загальному доступі, а не під сімома замками. 125 творів різних композиторів, записаних у різні роки й у виконанні різних митців. Приємного прослуховування!, – зазначається на сайті «UA: Суспільне мовлення».

Повідомляється також, що невдовзі планується запуск безкоштовних додатків для смартфонів на Android та iOS.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити