image
 |  4 13 Березня 2018 | 15:34

На Ягодині попередили спробу бізнесмена ухилитись від сплати митних платежів

У зоні митного контролю пункту пропуску «Ягодин» водій, найманий працівник одного з волинських ТзОВ, подав до оформлення товаросупровідні документи.
Про це 13 беpезня 2018 року повідомили у Волинській митниці ДФС.
За пред’явленими рахунками-фактурами, на митну територію України ввозили бувші у використанні сідельний тягач (вартістю 3100 Євро) та напівпричіп з рухомою підлогою вартістю 4605 Євро.
Проте у ході перевірки було з’ясовано, що дійсна ціна, за якою в Європі було придбано «напівпричеп з рухомою підлогою, призначений для перевезення вантажів дорогами загального користування», становить 8 925 Євро. Відтак, до митного оформлення свідомо були подані неправдиві відомості з метою приховати від контролю товар, вартість якого за курсом Національного банку України склала 296 598 грн.
Згідно з Митним Кодексом України, суб’єктами відповідальності за порушення митних правил підприємствами є їхні керівники чи інші працівники, які в силу постійно або тимчасово виконуваних обов’язків відповідають за виконання вимог, встановлених законами та нормативно-правовими актами України, а також міжнародними договорами України, укладеними у встановленому порядку.
Відповідно до протоколу про порушення митних правил, складеного посадовими особами Волинської митниці ДФС, напівпричіп тимчасово вилучено. Керівник ТзОВ постане перед судом за «подання органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві відомості» (ст.. 483 Митного Кодексу України).
Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити