image
 |  2 13 Березня 2018 | 17:06

Суд відмовив «Газпрому» у задоволенні скарги щодо сплати Україні 171 мільярда гривень

Київський апеляційний господарський суд відмовив ПАТ «Газпром» у задоволенні чергової апеляційної скарги у справі про сплату до бюджету України більше 171 млрд грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
Про це 13 беpезня 2018 року повідомляє сайт «УНН».
Про це повідомляє прес-центр Судової влади України.
ПАТ «Газпром» продовжує оскаржувати рішення та дії державного виконавця, у зв’язку з чим звернулося до суду з відповідною скаргою. Однак, ухвалою від 13.03.2018 у справі №910/18299/16 КАГС відмовив ПАТ «Газпром» у задоволенні апеляційної скарги та залишив без змін ухвалу місцевого суду щодо механізму виконання судового рішення, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2017 році судом зобов’язано ПАТ «Газпром» виплатити до Державного бюджету України більше 171 млрд грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
Як повідомляв УНН, Стокгольмський арбітраж в грудні і лютому виніс рішення у суперечках «Газпрому» і «Нафтогазу» щодо контрактів на поставку і транзит газу відповідно, зобов’язавши російську компанію виплатити українській 2,56 мільярда доларів. «Газпром» заявив, що ці рішення створили дисбаланс на користь Києва, в зв’язку з чим він з одного боку оскаржить їх, з іншого боку — має намір розірвати самі контракти через цей же суд.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити