image
 |  2 14 Березня 2018 | 10:37

Чому «Шахтар» зганьбився в Римі?

Напередодні пізно вночі завершився поєдинок-відповідь Ліги Чемпіонів між "Ромою" та "Шахтарем" (1:0)
"Гірники" поступилися за підсумками двох матчів (2:1 і 0:1) і припинили боротьбу в Лізі Чемпіонів. Про це повідомляє depo.ua
Поразка тренера, а не команди. В двоматчевому протистоянні Еусебіо ді Франческо повністю переграв Пауло Фонсеку. Забивши гол на виїзді, римляни здобули прагматичну перемогу вдома. В останні 15 хвилин, коли потрібно було зібратися, команда розсипалася. Істеричні заміни, червона Ордця, інцидент з болбоєм і Феррейрою... Команду опанували емоції і тренер був вже вільним спостерігачем. Навіть, якщо б трапилося диво, то в наступному раунді з такою ігровою дисципліною робити було б нічого. А у всьому винен Фонсека, який виявився не готовим до матчів на такому рівні.

Суцільний безперспективняк. Якщо б "Шахтар" пройшов "Рому", то серед суперників були б "Баварія", "Реал", "Ювентус", "Манчестер Сіті", "Севілья", "Ліверпуль" і хтось з пари "Барселона" - "Челсі". Кого з них "гірники" могли б пройти? "Севілью"? Торік саме іспанці зупинили "Шахтар" в Лізі Європи. Мабуть, як не парадоксально звучить, а для фанатів "гірників" краще вилетіти з боєм від "Роми", аніж ганьбитися на фоні грандів.

Без фарту нікуди... "Шахтарю" відверто не щастить в плей-офф Ліги Чемпіонів. В останні сезони, коли "гірники" потрапляли у весняну частину Ліги Чемпіонів, то їм в суперники потрапляла "Барселона", "Боруссія", "Баварія"... Хоча б один з матчів протистояння тоді закінчувався з ганебною різницею в три і більше голів. Мабуть, для команди рівня "Шахтаря" все ж фарт на такій стадії може відігравати ключову роль, як на стадії жеребкування, так вже і у матчі. Мабуть, президент Рінат Ахметов десь завинив перед футбольними богами... Тепер залишається чекати наступного шансу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити