image
 |  0 14 Березня 2018 | 09:00

Понад півмільярда гривень ПДФО сплачено до бюджетів із легальних доходів волинян

У січні – лютому 2018 року на Волині сплачено 511,1 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 36 відсотків більше аналогічного показника 2017 року.
Про це 14 беpезня 2018 року повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.
Тож всі громадяни, котрі отримали легальні доходи, можуть впевнено записати собі в актив індивідуальний фінансовий внесок в добробут країни та громади, на території якої вони працюють, у вигляді сплачених військового збору та ПДФО, - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що сума мобілізованого в області ПДФО свідчить про дотримання переважною більшістю працедавців гарантій в оплаті праці найманих працівників, а також ефективне адміністрування податкових платежів фахівцями ДФС.
Ми очікуємо, що конструктивна позиція волинських суб’єктів господарювання в питанні оплати праці залишатиметься незмінною, оскільки саме ПДФО належить до бюджетоутворюючих платежів для територіальних громад. Тому лідери місцевої влади повинні приділяти якнайбільше уваги питанню повної легалізації ринку праці. Це стратегічне завдання для громад, які прагнуть реальної фінансової самостійності, - підкреслила Світлана Савчук.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області нагадують, що до 1 травня 2018 року триває кампанія декларування доходів, отриманих у минулому році. Тож декларантів, котрі торік отримали доходи, з яких не сплачено ПДФО та військовий збір, чекають у Центрах обслуговування платників за місцем проживання.
Звертаємо увагу, що до доходів, які згідно законодавчих вимог підлягають обов’язковому декларуванню, належать:
- доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;
- доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);
- спадок  від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;
- доходи від продажу інвестиційних активів;
- іноземні доходи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити