image
 |  2 14 Березня 2018 | 19:01

В Україні досліджують феноменальну знахідку - Буковинську «Трою» (ВІДЕО)

Про те, що на території села Шипинці було давнє поселення, археологи здогадувалися ще 100 років тому.
Про це 14 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Сьогодні».
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=VDMuftYZTYk[/embed]
Буковинську «Трою» досліджують в Чернівецькій області. Кажуть, стародавнє поселення стане знаменитим на весь світ! Зараз його обстежують українські та німецькі вчені.
Геомагнітне сканування землі на території Чернівецької області зробили вперше. Проводять його німецькі вчені.
Ось цей пристрій допомагає нам знайти метал, черепицю і кераміку. Якщо там є великий прошарок, або навіть згорілий будинок, то прилад покаже. Ось там, позаду мене, за часів Трипільської культури стояв великий будинок, де 15 метрів в довжину і 6 метрів в ширину. Він обгорілий, – розповідає професор університету міста Нюрнберг (Німеччина) Карстен Мишка.

Колись тут було велике поселення. На території в два десятка гектарів було не менше 20 споруд.
Трипільці часто будували свої поселення овалами, або колами. Ось сьогодні завдяки цим зйомкам ґрунту знайшли друге коло. Шипинці дуже відоме поселення з 19 століття. Потім воно якось забулося трохи. Його називали Буковинською «Троєю», – пояснює завідувач відділенням археології національного заповідника «Давній Галич» Тарас Ткачук.

Про те, що на території села Шипинці було давнє поселення, археологи здогадувалися ще 100 років тому. Однак його першовідкривачем став місцевий житель. Коли копав колодязь – наткнувся на глечик і різний посуд. Тепер же Буковинська «Троя» стане відомою на весь світ, впевнені історики.
Коли в Єгипті 3000 років тому будувалися піраміди, тут вже існували поселення. Важливість значення для світової історії колосальна. Наша історія виходить на один рівень з єгипетською і шумерською культурами, – говорить історик Андрій Гевьюк.

Зараз територію сканують шість археологів. А потім почнуть вже самі розкопки. Тепер завдяки геомагнітному дослідженню українським вченим буде набагато простіше працювати.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити