image
 |  0 14 Березня 2018 | 17:18

Велика Британія оголосила про висилку 23 російських дипломатів, а росіяни пообіцяли відповісти

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про висилку 23 російських дипломатів через отруєння Сергія Скрипаля та звинуватила Москву в незаконному застосуванні сили на території Сполученого Королівства.
Про це 14 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Новий час».
Про це Мей оголосила під час виступу у парламенті.
За словами прем'єра, мова йде про дипломатів, які є агентами російської розвідки, також Лондон скасовує всі раніше заплановані зустрічі на вищому рівні посадовцями Росії.
Росія несе відповідальність за замах на Скрипаля. Це було незаконне використання сили російською державою (на території Великої Британії, - Ред.), - заявила Мей.

Мей додала, що Москва відповіла на всі звинувачення з «сарказмом і презирством».
Відзначимо, що через отруєння Скрипаля Велика Британія скликає Раду безпеки ООН.
12 березня прем'єр-міністр Мей заявила про високу ймовірність причетності РФ до отруєння екс-розвідника Скрипаля.
За словами прем'єра, Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною, розробленою в СРСР у 1970-х роках. Мей додала, що розробкою цієї речовини займались військові в межах програми Новачок.
Також Мей зазначила, що Велика Британія до вечора вівторка чекає від Москви пояснень у зв'язку з отруєнням екс-працівника ГРУ. Після цього Лондон вживатиме найсерйозніших заходів у відповідь.
У Міністерстві закордонних справ РФ зазначили, що заява Мей в парламенті про можливу причетність Москви до отруєння Скрипаля та його дочки нагадує «циркове шоу».
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва не відповідатиме на ультиматум Лондона.
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія по дипканалам заявила Великій Британії про свою непричетність до отруєння в Солсбері.
Втім пізніше, як пеpедає сайт «Новий час», у МЗС Росії пообіцяли відповісти на висилку Великою Британією 23 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-агента Сергія Скрипаля.
Росія розцінила висилку своїх дипломатів як «безпрецедентну та грубу провокацію, яка підриває основи нормального міждержавного діалогу між двома країнами, проведену під фальшивим приводом».
На думку російських дипломатів, Лондон пішов на серйозне загострення відносин, і через це, відповідь Москви не змусить себе довго чекати.
Британський уряд зробив вибір на користь конфронтації з Росією. Очевидно, що пішовши на односторонні і нетранспарентні методи розслідування цього інциденту, британська влада в черговий раз спробувала розв'язати огульну антиросійську кампанію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити