image
 |  2 15 Березня 2018 | 17:10

На Волині лісопорушник крав деревину на рекреаційному пункті

У волинських лісах – 111 рекреаційних пунктів та 655 малих зон відпочинку.
Про це 15 беpезня 2018 року повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.
Це найбільше в Україні. Не кажучи вже про високі стандарти, задані в проектах зелених зон і втілені у реальність лісівниками Волині.
Лісівники забезпечують достойні умови комфортного відпочинку на природі для жителів області. Будують, прибирають рекреаційні території, відновлюють пошкоджені бесідки, доріжки та смітники.
Навесні ця тема особливо актуальна. У лісі все частіше можна побачити відпочивальників, незважаючи на досить прохолодну погоду.
А вчора, 14 березня, на одному з рекреаційних пунктів під час нічного рейду група оперативного реагування  ДП «Маневицьке ЛГ» виявила не відпочивальника, а лісопорушника. «Працювати в нічну зміну» туди, де люди вдень відпочивають, у Новочервищанське лісництво прибув чоловік із с. Тоболи Камінь-Каширського р-ну. З бензопилою. Якою і зрізав дерево. За цим заняттям його і затримали.
Варто зазначити, що вказана територія належить до особливо захисних лісових ділянок, які прилягають до автодоріг. Тож завдані збитки не стільки матеріальні, як екологічні.
Добре, що зловмисника вчасно вдалося виявити і завадити реалізації його подальших планів. Адже через падіння зрізаного дерева все це могло завершитися руйнуванням бесідок та інших архітектурних споруд, біля яких безпосередньо й працював вандал.
На місце було викликано працівників поліції. Нині правоохоронцями вивчаються деталі справи. Сподіваємося, лісопорушник понесе заслужене покарання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити