image
 |  2 15 Березня 2018 | 15:47

Рада призначила Смолія головою Нацбанку

За призначення Якова Смолія головою Національного банку України проголосувало 247 нардепів.
Про це 15 беpезня 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН».
Верховна Рада під час ранкового засідання призначила Якова Смолія головою Національного банку України (НБУ), передає кореспондент інтернет-видання «ГОРДОН».
За проект постанови №7501 проголосувало 247 нардепів, проти – 15.
Нардеп від Блоку Петра Порошенка, представник президента в Раді Ірина Луценко заявила під час обговорення, що Смолій працює в банківській системі України більше ніж 25 років.
Запропонований главою держави кандидат повністю відповідає вимогам, установленим законом України «Про Національний банк», – сказала вона.

За словами Луценко, у Смолія немає представницького мандата, він не є членом будь-яких політичних партій, не володіє акціями юридичних осіб або частками в них.
Смолій сказав під час виступу в Раді, що потрібно якомога швидше відновити кредитування реального сектору економіки. Він підкреслив, що настав час для валютної лібералізації.
Під час сьогоднішнього засідання Рада також звільнила Валерію Гонтареву, яка була головою Нацбанку з червня 2014 року. 10 квітня 2017 року вона офіційно заявила про відставку з поста голови НБУ з 10 травня, після чого перебувала в неоплачуваній відпустці. Смолій із 11 травня виконував обов'язки голови НБУ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити