image
 |  0 16 Березня 2018 | 16:59

18 березня громадян Росії на територію російських дипустанов не допускатимуть, - МВС

У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що 18 березня, в день проведення в Росії президентських виборів, на територію російських дипломатичних представництв громадяни Росії допускатися не будуть.
Про це 16 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Радіо Свобода».
Як повідомляє прес-служба міністерства, доступ до дипустанов матимуть особи винятково з дипломатичним статусом.
З огляду на публічні акції протесту в українському суспільстві, нехтування з боку Росії законними вимогами української сторони, щоб уникнути провокацій і можливих важких наслідків, підрозділи Нацполіції і Нацгвардії забезпечать в цей день належну охорону всіх дипломатичних представництв і установ, а також прилеглих до них територій, відповідно до Віденської конвенції. Доступ до установ матимуть особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ в цей день на територію диппредставництв допускатися не будуть, – йдеться у заяві.

МВС закликає дипломатів і громадян Росії «підкоритися законним вимогам України – не провокувати ситуацію, дотримуватися порядку і законів України».
18 березня в Росії пройдуть президентські вибори. В Україні в цей день відкриється чотири дільниці для голосування – в Києві, Харкові, Одесі та Львові. Виборчі дільниці працюватимуть у посольстві Росії в України (місто Київ), а також у генконсульствах.
Російське посольство нагадувало, що внесення громадян Росії в список виборців буде проводитися при явці в приміщення дільничної виборчої комісії на підставі паспорта або документа, що його замінює.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити