image
 |  0 16 Березня 2018 | 15:35

Через прогнозоване ускладнення погодних умов у Ковелі розробили першочергові заходи

За прогнозами синоптиків з 17 березня на Волині очікується ускладнення погодних умов.
Про це 16 беpезня 2018 року повідомили у Ковельському міськвиконкомі.
Очікується зниження температури, пориви вітру, сильний сніг та хуртовини. Можливе налипання мокрого снігу, замети й ожеледиця.
У зв’язку з цим учора відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Його провів Міський голова Олег Кіндер, який наголосив, що такі погодні умови можуть призвести до  порушення руху транспорту, ускладнять роботу енергетичної галузі та комунального господарства. Тому міською владою вжито усіх необхідних заходів для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного характеру та ліквідації їх наслідків.
Розроблено і затверджено відповідні заходи. Зокрема, керівниками комунальних підприємств – РЖКП №1 та №2, ПТМ «Ковельтепло», УВКГ «Ковельводоканал», КП «Добробут» з 16 по 19 березня буде забезпечено  цілодобове чергування аварійно-відновлювальних формувань. У разі різкої зміни погодних умов та загрози виникнення надзвичайних ситуацій будуть залучені сили та засоби для запобігання їх виникнення та ліквідації можливих наслідків стихії.
Дано доручення перевірити готовність до використання спеціальної та аварійно-відновлювальної техніки, забезпечити своєчасне прибуття снігоочисної техніки на ділянки доріг та території міста, на яких є найбільша вірогідність снігових заметів.
Керівники лікувальних установ, дитячих садків, шкіл, закладів соціальної сфери мають забезпечити оперативне залучення автономних джерел електропостачання, перевірити стан їх готовності у випадку відключення електропостачання.
На міських автошляхах чергуватиме поліція, яка в разі необхідності разом із рятувальниками та комунальними службами надаватиме допомогу водіям для визволення автотранспорту з снігових заметів. Буде вжито заходи щодо забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту, в першу чергу пасажирських перевезень та доставку товарів першої необхідності.
Ковельська філія ВАТ «Волиньобленерго» спрямує сили на недопущення відключення від енергопостачання об’єктів життєзабезпечення населення, підтримуватиме в постійній готовності аварійно-відновлювальні підрозділи для ліквідації пошкоджень на лініях електропередач.
Рятувальники у разі потреби розгорнуть пункти обігріву.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити