image
 |  2 17 Березня 2018 | 08:40

Вчені назвали продукти, від яких стають залежними

Дослідники з Університету штату Колорадо (США) назвали основні продукти і страви, які викликають звикання.
Про це 17 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Gazeta.ua».
Вчені зазначили, що найбільшу залежність викликають оброблені харчові продукти. Про це повідомляє Independent.
В рамках дослідження, фахівці проаналізували 35 популярних продуктів харчування. За даними американських вчених, найбільше звикання викликають ті, які підвищують рівень цукру в крові і містять велику кількість жиру, добавок і ароматизаторів.
За результатами дослідження експерти склали список з 10 продуктів, які викликають сильне звикання. Варто зазначити, що такі продукти найчастіше вживають у великих кількостях.
Лідером в топ-10 виявилася піца. А почесне друге місце зайняв шоколад. Трійку лідерів замкнули картопляні чіпси. Сюди ж увійшли бісквіт, морозиво, картопля фрі, чізбургер, газована вода, торт і сир.
Також дослідники виділили топ-10 продуктів, які не викликають залежність: огірок, морква, боби, яблука, коричневий рис, броколі, банани, лосось, кукурудза і полуниця.
Знежирені продукти шкодять серцево-судинній системі. При постійному вживанні такої їжі знижується еластичність судин, згортання крові і тонус самого міокарда. Холестерин міститься далеко не у всіх продуктах, багатих жирами і білками. Його є велика кількість в копченині, жирних ковбасах, маргаринах. А ось в таких продуктах, як цільне молоко, якісне м'ясо, сири, натуральне морозиво, курячі та перепелині яйця, набагато більше «хорошого» холестерину. А він якраз і необхідний для нормальної роботи судин і серця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити