image
 |  0 17 Березня 2018 | 17:50

«Волиньгаз Збут» переміг у 97% тендерах електронної платформи ProZorro

У 2017 році ТОВ «Волиньгаз Збут» визнано переможцем у 97% конкурсах на закупівлю газу, які споживачі Волинської області проводили на електроній платформі ProZorro.
Первагами компанії є професійність та гарантований ресурс необхідного споживачам газу – це забезпечує стабільне та безперебійне  газозабезпечення.
Для забезпечення конкуренції, згідно з чинним законодавством, усі бюджетні і держустанови, річний обсяг закупівлі газу яких перевищує 200 тис. грн., зобов'язані провести закупівлі природного газу на тендерних торгах на платформі ProZorro.
У Волинській області поряд з «Волиньгаз Збутом» поставками газу займаються ще 11 приватних компаній.  В таких ринкових умовах «Волиньгаз Збут» сформував значний портфель клієнтів серед бюджетних організацій області.
На відміну від ТОВ «Волиньгаз Збут», яке на конкурсних торгах завжди вказує реальну вартість газу, деякі приватні постачальники, для того, щоб виграти тендер, спочатку демпінгують, занижують ціну. Але потім вони висувають істотно завищені ціни на блакитне паливо.
У свою чергу «Волиньгаз Збут» офіційно інформує покупців газу про те, що протягом року знижує ціну газу. Наприклад, із березня по вересень 2017 року, ціну опустив  на 14%.
«У зв’язку із великою кількістю конкурентів та вищою ціною, порівняно з іншими постачальниками, у 2018 році деякі бюджетні організації Волинської області уклали договори з іншими постачальниками. У той же час нові гравці ринку, перемігши на тендері із кращої ціною на газ, після підписання договору завищують ціну торгів на 10-20%», - зауважив директор «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.
Інші постачальники  Волині розділили ринок так: «ВТП «Енерджі» - 14 установ, «Енерджі трейд груп» -  5 установ, «Паливторг» також  5 установ.
Наразі відомо, що конкуренти використовують сумнівні прийоми для того, щоб потіснити на ринку ТОВ «Волиньгаз Збут».
Є випадки, коли установи та організації розташовані на Волині, будучи залежні  від постачальника природного газу, який знаходиться в іншій області, через завищення ціни на блакитне паливо, залишились без газопостачання.
«Співпрацюючи із «Волиньгаз Збутом» клієнти мають ряд переваг – гарантовані поставки і відсутність форс-мажорів, а також грамотні консультаційні послуги, гнучкі умови.
Також суттєвою перевагою є наявність прямих договорів між «Волиньгаз Збут» і газотранспортною компанією «Укртрансгаз», що позбавляє замовника від додаткових витрат на підготовку і публікацію змін до документів, а також спрощує проведення розрахунків, оскільки вартість транспортування магістральними трубопроводами включено до кінцевої ціни тарифу на постачання природного газу»,  - сказав директор «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.
До того ж, фахівці компанії знаються на аспектах забезпечення фінансової гарантії на конкурсних торгах саме із державними банками та досвід роботи на ринку природного газу з бюджетними установами. Адже розрахунки з бюджетними організаціями мають свою специфіку, відміну від промисловості.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити