image
 |  0 19 Березня 2018 | 18:20

Уряд створив онлайн-сервіс для порівняння цін

Сервіс автоматично збирає дані з відкритих джерел та фіксує щоденну динаміку цін на товари.
Про це 19 березня 2018 року повідомляє сайт «Новий час».
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) створило онлайн-ресурс, за допомогою якого можна відслідкувати динаміку цін.
Про це повідомили в Офісі ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office, BRDO).
Так, на сайті Платформа ефективного регулювання доступний інфляційний калькулятор, що дозволяє оцінити, як з часом змінювалися ціни в країні.
Інструмент дозволяє в декілька кліків побачити, як змінюються ціни на популярні продукти в Україні, і вже на основі цього матеріалу робити власні висновки, – відзначив голова Офісу Олексій Гончарук.
За допомогою ресурсу користувачі зможуть підібрати продукти, з яких складається страва і отримати ціни на кожен інгредієнт чи страву в цілому.
Згідно з повідомленням, сервіс автоматично збирає дані з відкритих джерел (Держстат, Нацбанк, Світовий банк, Євростат) та фіксує щоденну динаміку цін на товари за даними найбільших онлайн-супермаркетів. Інформація представлена також в регіональному розрізі по областях.
Динаміка цін на споживчому ринку в регіонах оновлюється кожні два тижні, в онлайн-магазинах - щодня. Індекси споживчих цін актуалізуються кожного тижня.
Відзначається, що користувач зможе редагувати графік відповідно до своїх цілей та завантажити його на комп’ютер чи вбудувати у свій веб-сайт.
Крім того, BRDO планує також запустити індекс доступності житла.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити