image
 |  0 19 Березня 2018 | 15:41

За втручання прокуратури підприємство сплатило кошти на розвиток інфраструктури міста Рожище

На виконання рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Маневицької місцевої прокуратури, із з ТзОВ «Волинська нафтогазова компанія» стягнуто 138 тис. грн. пайової участі у розвиток інфраструктури міста Рожище.
Про це 19 беpезня 2018 року повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.
Прокурори встановили, що підприємство, всупереч вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ухилилось від укладення договору пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту та сплати відповідних коштів до місцевого бюджету.
Так, проводячи реконструкцію АЗС у Рожищі, товариство не звернулося до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію у міську раду задля укладення такого договору, а після здачі об’єкта на листи органу місцевого самоврядування з повідомленнями про необхідність укладення договору та сплати коштів відповідало відмовою.
Втрутившись у ситуацію, прокурори у суді домоглися стягнення з підприємства цих коштів, проте господарське товариство, не погодившись із рішенням суду першої інстанції, оскаржило його апеляційному порядку.
Рівненський апеляційний господарський суд, дослухавшись до доводів прокурорів, залишив в силі рішення суду першої інстанції.
Відтак тепер гроші перераховані в місцевий бюджет у користь Рожищенської місцевої ради.
Зауважимо, що у відповідності до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», сплачені підприємством кошти будуть використані для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Рожище.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити