image
 |  2 21 Березня 2018 | 14:31

Цьогоріч прогнозують рекордно низьку ціну на часник

У 2018 році очікується падіння цін на світовому ринку часнику через великі запаси китайської продукції.
Про це повідомляє Agroday.
Торік значне збільшення обсягів валового врожаю часнику в Китаї спонукало фермерів наростити виробництво цієї культури.
«У результаті 2017 рік став провальним для всього світового ринку часнику та несе в собі потенційні ризики», – зазначив один із китайських трейдерів.
Зазначається, що в цьому році на світовий ринок часнику вийшли такі країни, як Домініканська Республіка, Пакистан і Бангладеш, завдяки яким експортні ціни на китайський часник ще знизяться. Внаслідок чого в Китаї відбудеться чергове зростання експорту та збільшення виробництва.
На сьогодні у китайських сховищах зберігаються значні обсяги перехідних запасів часнику. Якщо місцеві виробники не почнуть скорочувати посівні площі під цією культурою ситуація закінчиться світовим колапсом.
Зараз ціна на китайський часник залишається рекордно низькою. За даними «Інфо-Шувар», оптова ціна на часник, залежно від його якості, складає від 1,17 до 1,54 євро/кг, що на 15-20% нижче, ніж у минулому році.
До слова, Китай є світовим лідером з експорту часнику, на його частку припадає 73% світових зовнішніх продажів. Китайський часник відправляється на зовнішні ринки через порт Циндао. Основними покупцями є Центральна і Південна Америка, Південно-Східна Азія та Європа.
В Україні за останні три роки площі під часником зросли втричі та, за прогнозами експертів, і надалі будуть збільшуватись.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити