image
 |  0 21 Березня 2018 | 14:45

Волинська облрада розгляне програму співпраці із закордонними українцями

Волинська облрада на найближчій сесії розгляне регіональну програму співпраці із закордонними українцями на 2018-2021 роки.
Таке рішення підтримала постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму обласної ради.
Комісія рекомендувала підтримати проект Регіональної програми співпраці із закордонними українцями на 2018-2021 роки. Її розробило управління внутрішньої політики ОДА. За інформацією начальника управління Ольги Чубари, метою Програми є забезпечення поглиблення співпраці із закордонними українцями шляхом підвищення ефективності роботи органів виконавчої влади із закордонними українцями та їхніми громадськими організаціями, спрямованої на збереження національної самобутності та сприяння задоволенню національно-культурних і мовних потреб закордонних українців, використання потенціалу української діаспори для формування позитивного іміджу України та Волині зокрема у світі, популяризації української мови та культури, забезпечення всебічної практичної підтримки органами влади країн проживання закордонних українців подальшої інтеграції України до європейської спільноти.
На реалізацію програми пропонується виділити майже 2 млн грн з обласного бюджету, а решту з місцевих бюджетів та інших джерел. Загальний обсяг видатків, передбачених проектом рішення, 2 млн 318 тисяч грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити