image
 |  2 22 Березня 2018 | 17:33

На Волині люди перекрили дорогу лісовозам (ФОТО)

У селі Мосир Любомльського району жителі перекрили дорогу лісовозам, бо вони розбивають асфальт.
Вранці 22-го березня селяни перекрили дорогу до Мосира неподалік повороту на Ладинь, - пише Кордон.
За словами місцевих жителів, серед останніх інцидентів - коли фура з деревиною розтрощила огорожу, а водій втік.

Відтак під час перекриття дороги селяни насамперед вимагали у головного лісничого ДП “Любомльський лісгосп” Василя Романюкаполагодити огорожу.
Крім того, йшлося і про перевантажування деревини просто на узбіччі дороги, хоча для цього у лісівників є спеціально визначені місця.
У відповідь Василь Романюк визнав, що й справді перевантаження іноді роблять на узбіччі, якомога ближче до місця рубки, але це для того, щоб не розбивати головної дороги.

Проте найбільше селяна нарікали, що автомобілі з деревиною постійно руйнують дорогу. Крім того, за словами селян, лісу почали вирубувати набагато більше, ніж раніше.
Також вони зазначають - торік за кошти Вишнівської ОТГ (300 тисяч гривень, ще стільки ж на умовах співфінансування мала виділити обласна влада, але обіцянка виявилася цяцянкою) було відремонтовано частину шляху від автотраси Піща — Верба — Павлівка до села Ладинь, втім сьогодні від ремонту немає й сліду.
Саме тому громада вимагала від лісівників допомагати в утриманні дороги, адже їхній транспорт руйнує її найбільше. Представник лісгоспу у свою чергу пообіцяв дослухатися до вимог громади, зазначивши, зокрема, що ремонт розпочнуть, щойно розтане сніг і добре підсохне.
Наостанок активісти зауважили, що коли лісівники не дотримають слова, вони знову перекриють дорогу і на цей раз людей буде значно більше.
 










Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити