image
 |  0 24 Березня 2018 | 07:55

«Богдан Моторс» закуповує деталі для тролейбусів у військових заводів РФ, - ЗМІ (ВІДЕО)

Українська корпорація «Богдан Моторс», співвласником якої є заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський (Свинаpчук), закуповує деталі для тролейбусів у російських компаній, які виробляють військову техніку для збройних сил РФ.
Про це 24 березня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
[embed]https://youtu.be/ysR9MGIxVqo?list=PLRVLFiynwHmES2Jh1_Il97Qe1VnFA3zzN[/embed]
Про це повідомляється в розслідуванні програми «Схеми».
[embed]https://youtu.be/-BpuRnqGUCA[/embed]
Згідно з розслідуванням журналістів, «Богдан Моторс» використовує російські деталі для будівництва тролейбусів. Зокрема, блоки живлення для тролейбусів компанія купує у російського підприємства «Чергос», а двигуни в «Псковського електромашинобудівного заводу» (ПЕМЗ).
Якщо вивчити документи, то можна виявити, що в українському тролейбусі не так і багато українськогоЗа даними офіційного сайту російського ПЕМЗ, він співпрацює з заводами російського військово-промислового комплексу.
Головний конструктор комплексу «тяговий електродвигун» українського державного заводу «Електроважмаш» Андрій Злата в коментарі журналістам зазначив, що український завод виробляє такі двигуни, і ціна на них «більше 200 000 гривень».
А ось і російське серце українського «Богдана»У той же час, згідно з даними митниці, «Богдан Моторс» ввозить псковскі двигуни за ціною 198 000 гривень за штуку. Це не набагато дешевше, ніж купувати у державного заводу «Електроважмаш».
Чим займається Псковський електромашинобудівний завод – видно одразу ж на сайті підприємстваУ коментарі журналістам Олег Гладковський зазначив, що йому нічого не відомо про російські двигуни.
Також згідно з розслідуванням журналістів «Схем», російська компанія-постачальник двигунів для «Богдана» не потрапила в український список санкцій навіть незважаючи на співпрацю з російським військово-промисловим комплексом.
Я списків не складаю, давайте розберуся з цим питанням, - заявив журналістам Гладковський.

А в офіційній відповіді від РНБО редакції пояснили, що пропозицій внести ПЕМЗ в санкційний список просто не надходило.
Як повідомляли «Українські Новини», «Богдан» отримав 26 млн гривень на тендерах для АТО протягом 2016-2017 років.
Протягом 2016-2017 років Автоскладальний завод №1 компанії «Богдан Моторс» уклав тендерних контрактів на постачання, обслуговування автобусів і тролейбусів на суму понад 919 мільйонів гривень.
Чи можна сумніватися, на яку «деpжавно-богданську» посаду дав згоду піти екс-голова Волинської ОДА?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити