image
 |  2 24 Березня 2018 | 19:32

Смерть через бурштин: на Рівненщині забили чоловіка з Ковеля

На Рівненщині двоє неповнолітніх вбили чоловіка з Ковеля. Поліцейські з’ясували, що життя чоловіка позбавили двоє місцевих парубків.
Про це з посиланням на рівненських правоохоронців пише "ВолиньПост".
У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, працівники управління карного розшуку встановили, що до злочину причетні двоє 17-річних жителів Дубровиці, які ретельно спланували свої злочинні діяння.
З’ясувалося, що дев’ятого березня близько 13 години у селі Нивецьк парубки зустрілись із 45-річним жителем Ковеля з приводу купівлі-продажу бурштину-сирцю. Розмова тривала недовго, адже у дубровиччан каміння не було, і мали на меті лише забрати у чоловіка гроші.
Молодики металевою палицею нанесли два удари по голові волинянину та викрали у нього близько тисячі доларів США. Після цього тіло чоловіка заховали у лісопосадці поблизу Дубровиці, а самі сіли в автомобіль Volkswagen Passat B5 і поїхали розважатися.
Через декілька днів парубки викрадену іномарку спалили поблизу села Мочулище.
Поліцейські вийшли на слід зловмисників. Вони зізналися у скоєному та показали місце вчинення злочину. Під час огляду загиблого чоловіка експерти виявили важкі травми голови. Його тіло направили в морг для проведення судово-медичної експертизи.
Також зловмисники показали й місце спаленого транспортного засобу.
«Обох неповнолітніх затримали у порядку статті 208 Кримінального кодексу України, та помістили до ізолятору тимчасового тримання у м. Сарни, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк. — Хлопцям вже повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Також з’ясувалося, що наразі у суді перебуває кримінальне провадження за фактом крадіжки з проникненням у приміщення, вчиненої одним із молодиків.
За позбавлення життя санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити