image
 |  4 27 Березня 2018 | 16:13

У Франції масово вимирають птахи

Науковці запевняють, що популяції птахів у французькій сільській місцевості скоротились на третину за останні півтора десятиліття.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дослідження Національного музею природознавства та Національного центру досліджень Франції, передає Еспресо.


Десятки видів зазнали величезних втрат, деякі популяції скоротились на дві третини.


"Ситуація є катастрофічною", - заявив Бенуа Фонтейн, біолог Національного музею природознавства Франції та співавтор одного з досліджень.


У музеї зазначають, що темп та ступінь скорочення наближається до "рівня екологічної катастрофи".


Зокрема, відповідно до детального щорічного перепису, популяція польового жайворонка впала на 30%, а лучного щеврика (перелітнього птаха) знизалася майже на 70%.


Основним чинником, на думку дослідників, є інтенсивне використання пестицидів на великих ділянках сільськогосподарських культур, особливо пшениці та кукурудзи. Однак проблема полягає не в тому, що пестициди отруюють птахів, а в тому, що вони знищують комах, якими харчуються пернаті.


Раніше науковці Німеччини повідомляли, що по всій території країни кількість комах упродовж 27 років зменшилася на три чверті.
Вчені запевняють: дані про втрати комах стали попередженням, що світ перебуває на дорозі до екологічного Армагеддону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити