image
 |  2 28 Березня 2018 | 13:15

У Запоріжжі зібрали перший безпілотний Lanos

Запорізька компанія «Інфоком ЛТД» розробила безпілотний Lanos – перший легковий «безпілотник», який представили українці, пише The village з посиланням на AIN.
Над розробкою працювали з 2015 року.
«Чому Lanos? Тому що це – національний автомобіль, саме тому ми взяли його за основу», – каже керівник департаменту з безпілотних технологій «Інфоком ЛТД» Сергій Румянцев.
Самокерований Lanos обладнаний системою навігації Pilotdrive, яку раніше тестували на позашляховику Jeep Cherokee і КрАЗ. Її можна встановити на будь-який вид транспорту – вантажний, пасажирський, легковий. Програмну частину повністю розробили інженери «Інфокому», апаратну – купують за кордоном.

Система орієнтується за допомогою камер, датчиків з обхватом 360˚, радарів і тепловізора, що робить автомобіль безпілотним навіть у нічний час доби. Автопілот розпізнає розмітку дороги, її ширину, вміє пересуватися в умовах бездоріжжя. Сенсорні системи розпізнають дорожні знаки, пішоходів, а також тварин, що вибігають на проїжджу частину.

Lanos має автоматичну коробку передач. У дорозі за кермом обов’язково перебуває водій, оскільки українські правила дорожнього руху не передбачають руху безпілотників.
Вартість Pilotdrive поки не розкривають, наразі це тестова версія системи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити