image
 |  0 29 Березня 2018 | 16:13

80-річчя святкування педколеджу у Володимирі і антитерористична операція

У Володимирі-Волинському відбулася науково-практична конференція «Педагогічне краєзнавство Волині» з нагоди 80-ї річниці з дня заснування Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю. Кримського.
Про це інформує наш власний кориспондент «ВолиньUA».
Урочисте засідання конференції, в якій взяли участь відомі педагоги та дослідники волинезнавства, а також студенти коледжу, розпочалося традиційно у актовому залі навчального закладу.
Окрім того, гості мали змогу оглянути експонати музею Декоративно-прикладного мистецтва та виставку «Розвиток школи і освіти на Волині (1921-1939 рр.)».
З вітальним словом виступили Бондаренко Геннадій Васильович, завідуючий кафедри документознавства і музейної справи СНУ ім. Лесі Українки, Юринець Олександр Олексійович, заступник директора з навчальної поботи Педагогічного коледжу ім. А.Ю. Кримського. А директор педколеджу Микола Савєльєв подякував колегам та учасникам конференції та вручив Подяки за активну участь у конференції та допомогу в її організації.
У ході роботи пленарного засідання стався маленький сюрприз, який надав конференції ще більшого значення. Після сигнального оповіщення у приміщення коледжу ввірвалися «зелені чоловічки». Це так зване навчання під егідою Координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБУ у Волинській області у зв’язку з тренуванням силовиків щодо виявлення та знешкодження умовних диверсійних груп.
Коледж із евакуацією справився на "відмінно". Студенти та викладачі, а також учасники конференції покинули приміщення за лічені хвилини. Після цього студентам дозволено було повернутись у навчальний заклад.
Конференція була продовжена ще з більшим натхненням. Жодних непорозумінь не виникло, а навпаки – педколедж було врятовано.
Щодо самої концеренції, то було розглянуто ряд цікавих матеріалів. Зокрема наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею ім. Омеляна Дверницького Ганна Доскоч та Богдан Янович розповіли про експонати, які пов’язані з А. Ю. Кримський і зберігаються у фондах музею; Галаган Ольга, викладач суспільних дисциплін Луцького педагогічного коледжу розповіла про студентів коледжу, які відіграли важливу роль у боротьбі за незалежність нашої держави, зокрема і тих які загинули у ході російсько-української війни, яка, на жаль, продовжується.
Про методи атеїстичного виховання в радянських школах розповів Олександер Левенець, аспірант кафедри новітньої історії СНУ ім. Лесі Українки.
Про утворення українських шкіл при комісаріаті Українських Січових Стрільців розповіла науковий співробітник адм. ДІКЗ «Стародавній Володимир» Вознюк Орися, підкреслюючи роль боротьби УСС і на освітньо-просвітницькій ниві.
А про краєзнавство як важливу складову сучасної історичної освіти розповів начальник гуманітарного відділу Заболотівської ОТГ, історик - Томаченко Олександр Володимирович.
За матеріалами конференції видано збірник.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити