image
 |  2 30 Березня 2018 | 14:16

МОН хоче звільнити приватні школи від виконання статті про мову навчання

Україна має намір на законодавчому рівні продовжити перехідний період реалізації реформи освіти і звільнити приватні школи від виконання статті про мову навчання.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ, поширеній 30 березня, передає «Слово і Діло».
«Передбачається на законодавчому рівні закріпити продовження перехідного періоду для поступового здійснення реформи в сфері освіти і звільнити приватні школи від нових мовних вимог згідно зі статтею 13 Рамкової конвенції про захист національних меншин», - йдеться в повідомленні МЗС.

Відзначається, що Україна залишається в рамках своїх міжнародно-правових зобов'язань - зокрема продовжує сприяти вільному і всебічному розвитку громадян, зокрема представників нацменшин, а також забезпечувати достатню частку освіти мовами меншин у початковій і середній школах на додаток до вивчення державної мови.
«Указ президента «Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік» - це складова законодавчого поля України, за допомогою якого, зокрема, вирішується питання імплементації закону «Про освіту», а також неухильний вектор змістовного дотримання Висновки Венеціанської комісії від 11 грудня 2017 року, зокрема пункту 126», - повідомили в Міністерстві.

Крім того, додали, що в рамках виконання закону «Про освіту» Україна готова почати новий діалог з представниками нацменшин і забезпечити, щоб виконання даного документа не загрожувало збереженню їх культурної спадщини та безперервності вивчення мов національних меншин.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити