image
 |  0 30 Березня 2018 | 17:45

Справа Майдану. Суд обрав запобіжний захід причетному до вбивства журналіста Веремія

Суд 29 березня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою члену угрупування "Оплот", якого підозрюють у протидії активістам Євромайдану в 2014 році, викраденні та тортурах людей. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
Зазначимо, що йдеться про Сергія Чемеса, який, за версією слідства, в ніч на 19 лютого виконував вказівки Юрія Крисіна, повалив журналіста газети "Вєсті" В'ячеслава Веремія на землю і чекав, доки тітушки добіжать до журналіста.
"За наполегливої та принципової позиції прокурорів Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України 29.03.2018 одному з обвинувачених в кримінальному провадженні про злочини під час Майдану обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а кримінальне провадження призначено до судового розгляду", – йдеться в повідомленні.
Так, Чемеса заарештували до 29 травня, тобто на 60 діб.
У ГПУ зазначили, що в даному кримінальному провадженні обвинувачуються дві особи з числа так званих "тітушок" у вчиненні незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, із застосуванням фізичного насильства; хуліганстві, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчиненому групою осіб в тому числі із застосуванням предметів, спеціально пристосованих та заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень; у пособництві незаконному позбавленню волі людини та катуванні, тобто умисного заподіяння сильного фізичного болю, фізичних та моральних страждань шляхом мучення та інших насильницьких дій, скоєних в ніч 21-22 січня 2014 року в м. Києві у складі угрупування "Оплот".
"Досудове розслідування стосовно інших організаторів та виконавців вчинених злочинів під час цих подій триває", – додали у відомстві.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити