image
 |  0 31 Березня 2018 | 16:14

США дозволили SpaceX вивести на орбіту перші супутники для глобального інтернету

Федеральна комісія із зв'язку США розглянула і прийняла рішення підтримати проект Ілона Маска, який передбачає забезпечення супутниковим інтернетом всіх жителів Землі.
Про це 31 березня 2018 року повідомляє сайт «NEWSONE.UA».
Таким чином, американська влада схвалили план Маска вивести на орбіту 4 425 супутника, щоб забезпечити планету інтернетом.
У той же час винахіднику було висунуто ряд умов. Так, чи не пізніше 29 березня 2024 року Маск зобов'язаний запустити не менше половини інтернет-супутників і розмістити їх на орбіті на висоті від 1150 до 1325 км.
Всього за планом Маска, на орбіту потрібно вивести 12 тисяч супутників. Однак інші 7 518 апаратів повинні знаходитися на висоті 335-346 кілометрів, на що потрібно отримувати ще один дозвіл.
Як повідомляв «NEWSONE» раніше, американський бізнесмен, засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск повідомив в Twitter пароль від всесвітньої мережі Інтернет.  Маск згадав його в пості на своїй сторінці в соцмережі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити