image
 |  0 1 Квітня 2018 | 10:40

Активістка руху «Чесно» купила квартиру під Києвом за 59 доларів за метр квадратний

Координатор руху «ЧЕСНО» та член Комісії з проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності Київської міської ради Ірина Федорів у своїй декларації за 2017 рік вказала, що придбала квартиру під Києвом у Коцюбинському за 59 доларів США (1617 грн) за метр квадратний.
Про це 31 березня 2018 року повідомляє сайт «ІНФОРМАТОР».
Вказана вартість нерухомості не відповідає ринковій і, швидше за все, застосовувалася з метою ухилення від сплати податків.
При цьому Ірина Федорів «відхрестилася» від свого чоловіка.
Квартиру площею 78,4 метра квадратних Ірина Федорів придбала у новорічну ніч – 31 грудня 2017 року всього лише за 126819 гривень. На сайтах оголошень ціна за метр квадратний квартири в Коцюбинському становить мінімум 500 доларів за метр, тобто, в 10 разів більше, ніж вказала Ірина Федорів у своїй декларації.
Окрім цього, Ірина Федорів придбала будинок площею 639,9 метрів квадратних під Києвом – у селі Любимівка Києво-Святошинського району за 1230922 гривень, тобто, за 1900 гривень за метр квадратний.
На сайтах оголошень ціна за метр квадратний будинку в селі Любимівка Києво-Святошинського району становить від 25000 до 35000 гривень за метр квадратний, тобто, в 10 разів більше, ніж вказала Ірина Федорів у своїй декларації.
Також Ірина Федорів не вказала у декларації майно та фінанси свого чоловіка, адвоката Андрія Нечипоренка, з яким постійно проживає.
На думку учасника АТО Віктора Анісімова, саме на свого чоловіка Ірина Федорів оформила значну кількість майна та коштів, вкрадених з грантів міжнародної допомоги руху «Чесно» та інших організацій, які отримують фінансування від уряду США. За словами АТОвця, таким чином, Ірина Федорів приховала кошти, вкрадені у США.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити